KALORİFERLİ LOTUS ÇİÇEĞİ
Örneksiz olarak hayret verici alemler vareden Rabbimiz, bazı bitkileri metabolizmal bir kalorifer ile yaratmıştır. Bu bitkiler vücut ısılarını şaşırtıcı bir şekilde idare edebilmektedirler.
Cenab-ı Allah'ın lütfu sayesinde hintli Lotus bitkisi de bu ayarlı kalorifer sistemine sahiptir. Çiçek açma vakitlerinde şayanı dikkat bir ısı miktarı üretmektedir. Lotus bitkisi sadece bununla da kalmamaktadır. Dikkati çeken başka bir özelliği de, sahip olduğu bu kalorifer sistemi ile elde ettiği ısı derecesini hassas bir ölçüde tutarak, düzenliyebilmesidir. Araştırmacıların tespiti, çiçeklerdeki bu ısının günlerce büyük ölçüde sabit tutulduğudur. Lotus çiçeği çevre ısısı 10 ile 30 derece arasında sürekli gidip gelen bir iklimde yaratılmış olmasına rağmen, çiçeklerinde 30 ve 35 derece arası bir ısı hakimdir. Yaşadığı ortamın soğukluğuna göre elde ettiği ısı için harcadığı enerji 1 watt'ı bulmaktadır.
Yüce Rabbimiz, tüm sebebleri sonuçları ile birlikte büyük bir uyum içerisinde yaratmaktadır. Aynı zamanda da Lotus bitkisindeki bu kalorifer sistemi bitkinin döllenmesine hizmet eder. Bitki, ısı üretimine çiçeklerinin goncaları açılmadan bir, iki gün önce başlar. Bilim adamlarının araştırmaları, bu sayede çiçeğin tomurcuklarının gelişmesinin sağlandığını göstermektedir. Gonca açıldıktan 2 veya 4 gün boyunca da kalorifer açık kalmayı sürdürür. Bu süre içinde çiçekler döllenme kabiliyetine sahiptirler. Bu sıcak odacıklar böceklere ve arılara çok çekici gelir ve böcekler için lüks birer misafirhane olur. Birçok böcek, geceyi bu çiçeklerin içinde beslenerek geçirir. Ertesi sabah çiçeğin yaprakları açıldığında orayı, üstlerine bir başka lotus çiçeğini dölleyebilecek çoklukta yapışmış çiçek tozu ile terk ederler.
Hayret verici bir başka yönde ısının, tam ihtiyaç olan yerlerde oluşturulmasıdır. Lotus çiçeğinde ısıya en çok çiçeklerde ihtiyaç duyulmaktadır. Gerçektende tüm ısı üretimi burada gerçekleşir. Mevcut ısının yarısı çiçeğin orta sapında üretilirken, bir çeyreğini çiçek yaprakları, diğer çeyreğini de çiçek tozlarını taşıyan ipçikler üretmektedir. Elbette çiçek bu hassas ısıyı korumak için böylesine titiz bir görev dağılımını kendisi yapmamıştır. Başka bitkilerde ısı köklerde oluşup, bitkinin kar tutmasını engellerken Lotus çiçeğinde çok farklı bir ısı sisteminin olması tek bir yaratıcının varlığının apaçık bir delilidir. Şüphesiz Lotus çiçeğinde de aynı sistem olup ısı köklerde oluşsaydı bu çiçek varlığının devamı için gerekli döllenmeyi hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekti.
Lotus çiçeğinin günlerce titizlikle koruduğu bu ısının nasıl oluştuğunu, Rabbimizin, neleri sebep göstererek bunu yarattığı sorusu hemen akla gelmektedir. Sonsuz akıl sahibi, Alim olan Cenab-ı Allah sebep olarak bu çiçeğin içinde bolca nişasta depolamış, bu nişastayı yakmak içinse çiçeğin etrafındaki oksijeni kullanmasını sağlamıştır.
Sonuç olarak, biz iman edenlere Rabbimize yakınlaşmak, O'na gönülden itaat etmek için tek bir delil yetmekte, tüm boyun eğiciliğimizle her delil tahkiki imanımızı bir kat daha arttırmaktadır.